Antigenní testy a proč je stále důležité je používat


Onemocnění covid je stále aktuální a šíří se neustále. Naštěstí už v menší míře. Ale díky tomu, že ho lze chytnou opakovaně a i přes očkování a již jeho prodělání, tak je stále aktuální být ve střehu a při již známých příznacích zbystřit. Pokud už jste covid měli, pak víte, jak na vás působí a na jaké slabé místo vám útočí. Může to být netypická bolest v krku, vysoká horečka, která nejde srazit, velký kašel, silná únava, špatný spánek, apod. Někdo už dokáže rozeznat covid od jiných onemocnění. Přeci jen toto není obyčejné respirační onemocnění a má svoje specifika. Kdo covid prodělal už několikrát, tak už vytuší, zda se jedná jen o nachlazení anebo o něco jiného.

covid onemocnění

Někdy si ale nemusíte být jistí. Jsou i lidé, které už covid prodělávají bezpříznakově. Můžete třeba pociťovat jen vyšší únavu. Pokud si chcete ověřit, zda náhodou neproděláváte toto onemocnění, tak není nic jednoduššího než si udělat antigenní testy. Ty jsou velmi rychlé, spolehlivé a přesné. Zaberou jen pár minut, zvládnete je udělat i sami doma. Můžete si vybrat antigenní testy ze slin či z nosu. Antigenní testy z nosu je možné udělat už jen z kraje a tak je také málo invazivní a zvládnou ho i malé děti. Výsledek se dozvíte do 15 minut. Můžete ho udělat kdykoli. Ale je dobré třeba u testu ze slin nepít a nejíst minimálně půl hodiny až hodinu.

antigenní testy

Jelikož se toto onemocnění šíří velmi rychleji než jiné nemoci, tak je dobré být zodpovědný a ohleduplný k ostatním lidem a pokud máte tušení, že by mohlo jít o toto onemocnění, tak si to určitě je dobré ověřit i testem. Někdy je dobré při negativním výsledku a stále se zvyšujících příznacích udělat test ještě jednou. Díky výsledkům zjistíte, zda náhodou nejste přenašečem. Pokud ano, tak se podle toho můžete zařídit, zůstat doma a být zodpovědní. Test si můžete udělat preventivně i pokud jdete například ke starším lidem, pokud pracujete nebo navštěvujete rizikové lidi a je možnost, že byste je mohla nakazit.